Бесплатни таблет уреди

Во Општинското Основно училиште „Блаже Конески“ се реализираше проектот и се доделија бесплатните таблети.

Градоначалникот Тимчо Муцунски коj присуствуваше на доделување на таблетите потенцираше дека станува збор за проект кој ќе го олесни и унапреди образовниот процес. Станува збор за таблети од реномираниот производител „Амазон“. Средствата за оваа намена се целосно обезбедени од буџетот на Општина Аеродром.

„Ставајќи ја во прв план важноста на дигитализацијата, на учениците им се обезбедува модерен и современ образовен процес во кој дигиталните алатки ќе бидат подостапни до учениците“.

Почеток

11:00

вторник, ноември 1, 2022

Крај

12:00

вторник, ноември 1, 2022

Адреса

ООУ „Блаже Конески“ - Скопје

Учесници на настанот

You cannot copy content of this page

error: Содржината е заштитена !!