demo_image

Best Industry Leaders

View More
logo-top-2

Learn Courses Online

View More
logo-top-3

Book Library & Store

View More

Нашата мисија


Нашето училиште е место каде што учениците се воспитуваат, образуваат, го поттикнуваат личниот, емоционалниот, физичкиот и социјален развој, се подготвуваат за практична примена на вештини, умеења и знаења и се охрабруваат за надминување на етички и културни разлики. Нашето училиште е современа воспитно – образовна установа, отворена кон потребите на учениците, наставниците, родителите и локалната заедница. Препознатлива по високите училишни достигнувања, подготвена за континуиран развој и почитување на демократијата во мултикултурна Македонија.

ЗА НАШИОТ ПАТРОН БЛАЖЕ КОНЕСКИ

Mакедонски писател, лингвист и историчар

Роден на 19 декември 1921 година во с. Небрегово, Прилепско. Починал на 7 декември 1993 година во Скопје, Република Македонија. Занимање: поет, писател, филолог, лингвист.
Основното образование го започнал во Небрегово, но по преселбата го продолжил и завршил во Прилеп, каде завршил и нижа гимназија, и како најдобар ученик во училиштето како стипендист оди во Крагуевац, да учи виша гимназија која ја завршува.


ПРОЧИТАЈ ПОВЕЌЕ...

Настани

Настани во нашето училиште

Види ги сите
10
јуни, 2021
200776971_123262219882604_5539106924305151978_n
Засадени дрвја во дворот на нашето училиште
12:00 - 13:00
ООУ „Блаже Конески“ - Скопје

Засадени се 4 висококвалитетни дрвја во дворот на нашето училиште Блаже Конески. Вложувањето во чиста и здрава околина за учениците е на врвот на...

05
јуни, 2021
IMG-94539efbbc41771714b3b971316f22f7-V
Завршна манифестација на Републичкиот литературен фестивал „Ракатки 2021“
11:00 - 14:00
ООУ „Блаже Конески“ - Скопје

На 5 јуни 2021 година се реализираше завршна манифестација XVII Републички литературен детски фестивал „Ракатки 2021“, под покровителство на Министерството за култура, во дворот...

Вработените кажуваат

Angelina Miteva

Ангелина Митева

Одделенски наставник

„Образованието е една од најмоќните алатки во животот. Тоа ни овозможува да го најдеме значењето зад сè, ни дава разбирање за светот околу нас и ни нуди можност мудро да го искористиме.“

Maca MK

Марија Костовска

Предметен наставник

„Кога ќе ја споиш љубовта кон децата и големата желба и способност на истите да им го пренесеш своето знаење, тогаш си квалитетен наставник и тогаш си дел од ефективен образовен систем.“

Suzana Nastovska-direktor

Сузана Настовска

Директор

„Денес кога знаењето е богатство и моќ, во нашето училиште ги оспособуваме учениците за понатамошно напредување и достигнување на својот личен, максимален потенцијал и негување на воспитните и моралните вредности кај нив.”

Joana Boskovska

Јоана Николиќ

Одделенски наставник

„На нашите ученици им овозможуваме развој во средина каде што се чувствуваат сакано, сигурно и задоволно.”

Dubravka Geshovska

Дубравка Гешовска

Одделенски наставник

„Во нашето училиште успешно се реализираат голем број проекти со примена на иновативни форми и методи кои допринесуваат наставата да биде современа и учениците да добиваат трајни знаења.”