Вулкани и вулкански ерупции

На темата по природни науки „Вулкан“ учениците од II (второ)-2 одделение беа импресионирани од начинот на функционирање на вулканите и еруптирањето, па со нивната наставничка Билјана Мирковиќ направија предизвик и сами создадоа вулкани кои беа активни и дозволија нивните вулкани да еруптираат.

Со ерупцијата од која истече лавата ги видоа и вулканските карпи.

На многу забавен и креативен начин ја совладаа наставната содржина и беа пресреќни. Истото можете да го видите и на нивните лица 🙂

Почеток

08:00

среда, март 17, 2021

Крај

12:00

среда, март 17, 2021

Адреса

ООУ Блаже Конески - Скопје

Учесници на настанот

You cannot copy content of this page

error: Содржината е заштитена !!