I место – Гран при награда на училишниот фестивал на креативни дела организиран од гимназијата „Алгоритам“

Училишен фестивал на креативни дела од областа на дигиталната уметност и литература 2021 година, организирано од гимназијата „Алгоритам“

По извршената селекција од страна на стручно жири и публика за најдобар филм е одбран филмот ,,Што ме движи кога се стои,, на нашата режисерка Симона Тагаринска од 9-1 со менторот Марина Дуева наставник по техничко образование.

Амбасадорот Дејвид Гир додели сертификати на наградените ученици кои земаа учество во конкурсот. Ученичката Симона Тагаринска ја доби наградата која беше заслужена. Конкурсот потикна Симона да го искаже своето знаење, вредноста и креативноста од областа на видеотехниката инспирирана од досадата и изолацијата за време на пандемија.

 

Почеток

12:00

среда, мај 12, 2021

Крај

13:00

среда, мај 12, 2021

Адреса

Europe House - Скопје

Учесници на настанот

You cannot copy content of this page

error: Содржината е заштитена !!