Литературен и ликовен конкурс за ликот и делото на нашиот револуционер Гоце Делчев

Ученици од IV-1 одд од ООУ „Блаже Конески“ под менторство на одделенскиот наставник Јадранка Клисарова уште еднаш се закитија со меѓународни награди во соседна Србија.

Здружението Гоце Делчев од Врање организираше литературен и ликовен конкурс за ликот и делото на нашиот револуционер Гоце Делчев.

На литературниот конкурс: Никола Белчев – прво место, Ана Којова – второ место.
На ликовниот конкурс: Лина Аспарухова Стојанова – второ место.

Почеток

10:00

четврток, мај 25, 2023

Крај

15:00

четврток, мај 25, 2023

Адреса

Врање, Р.Србија

Учесници на настанот

You cannot copy content of this page

error: Содржината е заштитена !!