Меѓународна детска ликовна изложба „Флора и фауна – извор на животот и убавината“

На 27.11.2019 година се одржа традиционалната „Меѓународна детска ликовна изложба „Флора и фауна – извор на животот и убавината“, под покровителство на Министерството за животна средина и просторно планирање, Детски ликовен центар и Градско здружение на ликовни педагози на град Скопје.

Нашите ученици се здобија со Дипломи за освоено место од:

1. Прво место од I-1 одделение ученичката: Леона Станикевска, ментор – Јадранка Клисарова;

2. Прво место од III-1 одделение, ученичката: Јарослава Ѓуричиќ, ментор: Ивана Илковска;

3. Прво место од VI-1 одделение ученичката Михаела Маџевска, ментор – Богданка Барутовска;

4. Второ место од I-2 одделение ученичката: Лена Блажева, ментор: Билјана Мирковиќ;

Почеток

08:00

среда, ноември 27, 2019

Крај

14:00

среда, ноември 27, 2019

Учесници на настанот

You cannot copy content of this page

error: Содржината е заштитена !!