Одбележан глобалниот ден за миење раце

Водата е неопходна за одржување на личната хигиена, а сапунот е составен дел од тој процес.

Во рамки на одбележување на глобалниот ден за миење раце, новинари за човекови права во рамки на проектот WatSan го одбележаа со едукативен час во неколку основни училишта. Со сапун и лифлет со инструкции како се мијат раце и важноста од одржување на хигиена на раце во услови на пандемија, учениците од ОOУ„Блаже Конески“ од III 3 одделение се стекнаа со дополнителни знаења.

Почеток

10:00

петок, октомври 15, 2021

Крај

12:00

петок, октомври 15, 2021

Адреса

ООУ „Блаже Конески“ - Скопје

Учесници на настанот

You cannot copy content of this page

error: Содржината е заштитена !!