Одбележан денот на мајчиниот јазик

Mајчиниот јазик треба да се негува, затоа што преку него се добива основното образование и се осознова културата на светот.
Во просториите на нашето, ООУ „Блаже Конески” се одржа настанот по повод oдбележувањето на денот на мајчинот јазик. Гости беа почитуваниот писател Горјан Петревски и почитуваната уредничката на списаниeто „Росица“, госпоѓата Ксенија Маказлиева – Трајчева, како и ученици од целата општина Аеродром.

Во декларацијата на УНЕСКО за културна разновидност, меѓу другото е наведено и дека право на секоја личност е да се изразува и да создава на мајчин јазик.

Почеток

10:00

четврток, февруари 21, 2019

Крај

14:00

четврток, февруари 21, 2019

Адреса

ООУ Блаже Конески - Скопје

Учесници на настанот

You cannot copy content of this page

error: Содржината е заштитена !!