Резултати од општински и регионални натпревари

После покажаните одлични резултати на општинскиот натпревар по математика одржан на 20.02.2021 година, нашите ученици ги покажаа своите знаења, учествувајќи и на регионалниот натпревар кој се одржа на 13.03.2021 година.

Регионалниот натпревар по математика 2021 се реализираше со посредство на Microsoft Teams, во соработка со делегатите кои се грижеа за регуларноста на целиот натпревар.

Од нашето училиште на регионалниот натпревар по математика учество земаа следните ученици:

V одделение:
– Давид Марина – I место
– Давид Заев – I место
– Јана Огнатов – I место
– Матеј Матев – I место
– Лина Калкашлиева – III место

VI одделение
– Петар Стефановски – I место
– Петар Стоиљковиќ – I место
– Евдокија Јанева – I место
– Сивос Стефанидис – I место
– Калин Хаџи Манев – II место
– Никола Пешевски – III место

VII одделение
– Огнен Мирчевски – III место
– Сара Арсовска – пофалница
– Јакоб Заев – пофалница

IX одделение
– Бранко Јангеловски – I место
– Марко Стефановски – I место

 
На општинскиот натпревар по физика, одржан на 12.02.2021 година со помош на платформата Microsoft Teams учествуваа следните ученици:

– Зоран Костадиновски VIII-3
– Јана Маневска VIII-3
– Тамара Ристовска IX-1
– Бранко Јангеловски IX-2
– Андреа Шеновска IX-3
– Ангела Ѓорѓиевска IX-3
– Константина Наче IX-3
– Ана Панајотовиќ IX-3
– Тамара Станковиќ IX-3
– Елена Наче IX-3

Првите девет ученици продолжуваат на Регионален натпревар по физика.

 
На општинскиот натпревар по англиски јазик, учествуваа следните ученици:

– Кристијан Диноски – I место
– Каја Панчиќ – II место

 
На Општински натпревари по природни науки за V одделение одржани на 16 Aприл 2021 година, учествуваа:

– Давид Марина oд V-1 одд. освои I награда со освоени 48 поени од максимум 50 поени
– Филип Георгиевски од V-1 одд. освои II награда со освоени 43 поени
– Лука Митровиќ од V-3 одд. освои II награда со освоени 43 поени
– Драгана Велкова освои од V-3 одд. III награда со освоени 39 поени
– Ева Марјанова од V-4 одд. освои III награда со освоени 39 поени
– Марко Петрушевски од V-2 одд. освои III награда со освоени 35 поени
– Сања Станковиќ V-4 одд. доби на пофалница
– Анисија Наумовска V-2 одд. доби пофалница

Првите 6 ученици продожуваат понатаму на регионален натпревар по природни науки кој ќе се одржи на 14 Мај 2021 година.

  
Нашето училиште се гордее со постигнатиот успех, драги ученици!

Почеток

08:00

сабота, март 13, 2021

Крај

12:00

сабота, март 13, 2021

Адреса

Online

Учесници на настанот

You cannot copy content of this page

error: Содржината е заштитена !!