Патронен празник – 66 години од постоењето на нашето училиште

Во нашето училиште, по повод нашиот патронен празник и деведесет и девет години од раѓањето на нашиот патрон и великан Блаже Конески, беше распишан литературен конкурс.

Победниците се следниве:

literaturen konkurs

Рецитирање на стихови и песни од нашиот патрон Блаже Конески, од страна на нашата ученичка Мила Алуловска, VIII-1 одделение
 

Животот и делото на Блаже Конески претставени на англиски јазик од страна на нашите ученици од IV одделение
 

Учениците по повод патрониот празник правеа PowerPoint презентации и со голема радост ни ги презентираат истите, а ние овде споделуваме со вас само мал дел од нив.

Ви благодариме драги ученици!

 

 

 

 

Вторачето Петар Настевски го дополни колажот од активности
 

Delo na Petar Nastevski

Наставен час по повод патрониот празник организиран од одделенскиот наставник Дубравка Гешовска и учениците од нејзиното IV-2 одделение
 

Честитки по повод патрониот празник на нашето училиште од нашиот соработник Живко Поповски – Цветин
 
Zivko Popovski - Cvetin

Почеток

08:00

петок, декември 18, 2020

Крај

15:00

петок, декември 18, 2020

Адреса

ООУ Блаже Конески - Скопје

Учесници на настанот

You cannot copy content of this page

error: Содржината е заштитена !!