ПИ-ДЕН

Сојузот на математичари на Македонија во чест на меѓународниот ден на математиката, 14 март, организираше математички државен електронски натпревар ПИ-ДЕН.

Имавме неверојатна шанса да бидеме дел од манифестација која за првпат се случува и означува нов почеток за меѓународната поддршка на математиката, а од друга страна можевме заеднички во рамките на семејството да покажеме дека чесноста како една од клучните одлики на секој интелектуалец не е маска која се носи повремено и по потреба, туку постои и кога никој не ги следи будно нашите постапки.

1 одделение, имаше пристап до системот во 10 часот на 14.03.2020 година

Одделенскиот наставник Билјана Мирковиќ го прифати предизвикот заедно со нејзините ученици од I-2 одделение и зедоа учество каде освоија два сертификати учениците Олег Мирчески и Елени Шутиноска!

Oleg

Eleni

Почеток

10:00

сабота, март 14, 2020

Крај

13:00

сабота, март 14, 2020

Адреса

ООУ Блаже Конески - Скопје

Учесници на настанот

You cannot copy content of this page

error: Содржината е заштитена !!