Положување на цвеќе пред бистата на великанот на нашето училиште, Блаже Конески

По повод 99-годишнината од раѓањето на македонскиот лингвист, професор, академик, кодификатор на современиот македонски јазик, Блаже Конески, градоначалникот на Општина Аеродром, Златко Марин, положи цвеќе пред бистата на великанот во нашето училиште, оддавајќи му почит за неговиот безвременски придонес.
Свежо цвеќе положи и претседателката на Советот, Ивана Цветковска, како и дел од советниците.

Почеток

12:00

сабота, декември 19, 2020

Крај

13:00

сабота, декември 19, 2020

Адреса

ООУ Блаже Конески - Скопје

Учесници на настанот

You cannot copy content of this page

error: Содржината е заштитена !!