Проект „Сонцето и планетите околу него“

Драги наши другарчиња,
неодамна по предметот природни науки за второ одделение почнааа да се изучуват содржини за Сонце и сончев систем, кои особено го привлекоа вниманието на учениците.

По тој повод учениците од II-4 одделение имаа за задача да изработат проект „Сонцето и планетите околу него“ – Сончев систем, кои го претставија пред своите соученици. Нашата цел беше учениците да се запознаат со вселената, сонцето и планетите и како сонцето влијае врз животот и гравитацијата на планетата Земја.

Се надеваме дека меѓу нашите ученици има идни научници кои ќе се занимаваат со оваа проблематика. Нивните изработки ги красат нашите училници. Протоколите за работа, во потполност беа запазени.

Почеток

10:00

вторник, март 30, 2021

Крај

13:00

вторник, март 30, 2021

Адреса

ООУ „Блаже Конески“ - Скопје

Учесници на настанот

You cannot copy content of this page

error: Содржината е заштитена !!