Светски „Ден без автомобили” и европска недела на мобилност „BeActive“

По повод светскиот „Ден без автомобили” и европска недела на мобилност „BeActive“, Сојузот на училишен спорт на Аеродром, согласно своите програмски активности, на 21 Септември се придружи во одбележувањето на денот.

Во рамките на можностите согласно програмата и мерките, нашето училиште се придружи со различни спортски активности (велосипедизам, одбојка, пешачење, и други активности на отворено) за одбележување на денот.

Заедно до почиста животна средина и здрави животни навики!

Одговорни наставници за настанот:
Деан Стојанов – професор по ФЗО
Зоран Балов – професор по ФЗО

Сценарио за настанот:
9.00ч. збор во Ѓ. Пулевски
9.30ч. поаѓање од дворот кон планираната маршута
10.00ч. враќање кон Ѓ. Пулевски и четирите училишта со децата велосипедисти се упатуваат кон терените за одбојка на плажа
10.30ч. почеток на првиот натпревар одбојка
10.50ч. вториот натпревар
11.20ч. трет натпревар
11.40ч. четврт натпревар
12.00ч. заминување

Почеток

09:00

вторник, септември 21, 2021

Крај

12:00

вторник, септември 21, 2021

Адреса

Општина Аеродром

Учесници на настанот

You cannot copy content of this page

error: Содржината е заштитена !!