Светски ден на планетата Земја

Одбележан светскиот ден на планетата Земја.

Првпат Светскиот ден на планетата Земја е одбележан на 22 април 1970-та година во САД, а од 1992 година и во целиот свет. Денес го одбележуваат повеќе од 175 држави.

Почеток

08:00

недела, април 22, 2018

Крај

16:00

недела, април 22, 2018

Адреса

ООУ „Блаже Конески“ - Скопје

Учесници на настанот

You cannot copy content of this page

error: Содржината е заштитена !!