„Сочни фигури“ – Фестивал на фигури од овошје и зеленчук

Учество на фестивалот на фигури изработени од овошје и зеленчук „Сочни фигури“ одржан на 16-ти октомври 2013 година во државното средно училиште за рехабилитација и образование „Св. Наум Охридски“ од Скопје, во склоп на проектот „Здрави навики преку здрава храна“ наменет за ученици од основните училишта.

Целта на фестивалот беше преку забава и креативна ангажираност, учесниците меѓусебно да се запознаат, со што би се надминале сите видови различности. Прифаќањето на децата со посебни образовни потреби од општата популација е движечката сила на проектот „Здрави навики преку здрава храна“, преку кој, пак, учениците се едуцираат за здравата храна, како и за хигиената и културата при исхраната.

Почеток

09:00

среда, октомври 16, 2013

Крај

15:00

среда, октомври 16, 2013

Адреса

ДСУ „Св.Наум Охридски“ - Скопје

Учесници на настанот

You cannot copy content of this page

error: Содржината е заштитена !!