ТВ училница – „Местоположбата на предметите“ и „Пред крстосница“

Во период на светска пандемија Министерството за образование и наука и УНИЦЕФ креираа план за тоа како во оваа вонредна ситуација и во домашни услови, децата да продолжат да учат и во периодот во кој не посетуваат настава на училиште.

Националниот радио – дифузен сервис МРТВ почна со емитувањето на едукативни содржини поврзани со наставните планови и програми по кои се образуваат учениците од основните училишта.

За таа цел одделенскиот наставник Јадранка Клисарова се пријави да учествува во ТВ училница на МТВ и на 04.05.2020 година одржа два часа: предмет во прво одд – математика „Местоположбата на предметите“ и предмет општество во второ одд – „Пред крстосница“.

Почеток

10:00

понеделник, мај 4, 2020

Крај

12:00

понеделник, мај 4, 2020

Адреса

Македонска Радио Телевизија

Учесници на настанот

You cannot copy content of this page

error: Содржината е заштитена !!