Учество на првиот меѓународен детски фестивал „Децата за децата“

На 06.06.2023 год во нашето училиште беа доделени дипломи на учениците и менторите за учество на првиот меѓународен детски фестивал „Децата за децата“, а училиштето доби Златна Плакета. Издадена е прва книга, антологија на песни, раскази и детски цртежи, создадена од децата за децата со наслов „Сите ние сме деца“ (наслов „SVI SMO MI DECA“ DECA ZA DECU).
Оваа книга претставува вистинска ризница на мало богатство за секоја библиотека.

Голема благодарност на сите учесници и уредниците Миљана Живанович и Златомир Јованович.
Координатори за Р.С.Македонија беа Лилјана Атанасова и Јадранка Клисарова.

Почеток

10:00

вторник, јуни 6, 2023

Крај

15:00

вторник, јуни 6, 2023

Адреса

ООУ „Блаже Конески“ - Скопје

Учесници на настанот

You cannot copy content of this page

error: Содржината е заштитена !!