„Училишта на 21 век“

Во месец август се одржа обука за директори и наставници која се организира во рамките на програмата „Училишта на 21 век“. Таа се проведува во 6 земји во регионот на Западен Балкан. Целта на оваа програма е да се зајакнат вештините за критичко размислување и решавање проблеми како и подобрување на дигиталните вештини на учениците на возраст од 11-15 години преку наставни и воннаставни активности. Дигиталните вештини на учениците ќе се подобрат со стекнување знаење за кодирање со користење на уредите за кодирање Микро:бит.

Успешно спроведена дисеминација на обуката во нашето училиште!

Почеток

08:00

вторник, август 27, 2019

Крај

16:00

петок, август 30, 2019

Адреса

ООУ „Мирче Ацев“ - Скопје

Учесници на настанот

You cannot copy content of this page

error: Содржината е заштитена !!