Хуманитарна акција по повод „Детска недела“

По повод Детската недела од 4 до 10 октомври 2021 година нашето училиште традиционално организираше Хуманитарна акција во облека, обувки и играчки, која беше донирана на деца во црквата „Св.Петар и Павле“ во населбата Ѓорче Петров.

Да бидеме хумани, со тоа ќе се чувствуваме духовно богати и среќни за направеното дело.

Овогодинешното мото на Сојузот за грижа и воспитување на децата на Македонија е „Јас избирам здравје, а ти“. Со таа цел пристапи и нашето училиште, во соработка со свештените лица од црквата, таа облека ќе стопли и развесели многу дечиња.

Најголемата благодарност до родителите и учениците кои несебично се вклучија во оваа доброволна акција.

Почеток

10:00

понеделник, октомври 4, 2021

Крај

13:00

недела, октомври 10, 2021

Адреса

ООУ „Блаже Конески“ - Скопје

Учесници на настанот

You cannot copy content of this page

error: Содржината е заштитена !!