Хуманитарни акции – донација на храна и облека

Учениците од ООУ „Блаже Конески“ од прво до деветто оделение во периодот од 14.10.2019 до 18.10.2019 година, учествуваа во две хуманитарни акции и донираа храна и облека во големи количини.

Едната активност беше во организација на Црвениот Крст, каде што се донираше храна, а другата активост во предвидената агенда на СОС Детското Село, каде што се донираше облека.

Им благодариме на сите ученици, родители, колеги кои несебично работеа и со тоа придонесоа донациите да бидат успешни.

Чест е кога преку опшествена- хуманитарна дејност можеш да им помогнеш на луѓето.

Почеток

08:00

понеделник, октомври 14, 2019

Крај

16:00

петок, октомври 18, 2019

Учесници на настанот

You cannot copy content of this page

error: Содржината е заштитена !!