♟️Шах – спортска игра на квадратна табла за двајца играчи

🧠 Денеска во СЦ „Марко Божиновски“ се одржа општински турнир во шах во организација на Шаховски сојуз на град Скопје и Шаховската федерација. На натпреварот земаа учество 150 ученици поделени во две групи- од I до V одделение и од VI до IX каде имаа можност да одиграат по пет натпревари.

♟️✔️Целта на играта е да се заштити највредната фигура, кралот и да се зароби (матира) противничкиот крал…

🥳Тоа го направи нашиот ученик ГОРЈАН ЈАНГЕЛОВСКИ од IV-2 одделение и го освои II место – сребрен медал♟️🥈♟️
Честитки на сите одбрани учесници и успехот кој го постигнаа со останатите противници🍀🎉🌺

Почеток

09:00

четврток, април 6, 2023

Крај

13:00

четврток, април 6, 2023

Адреса

СЦ „Марко Божиновски“

Учесници на настанот

You cannot copy content of this page

error: Содржината е заштитена !!