„9 Мај – Денот на Европа“

Деветти Мај е Ден на Европа. На овој ден го прославуваме единството, мирот и еднаквоста на стариот континент, а го одбележуваме од 1985 година.
По тој повод Општина Аеродром распиша ликовен и литературен конкурс. На конкурсот учествуваа сите ученици од нашето училиште, а добитниците на наградите за најдобри творби во ООУ „Блаже Конески” се следниве:


Поезија:
  1. Петар Стевковски  9-1 одд. (прво место)
  2. Димитар Јованов 7-2 одд. (второ место)
  3. Михаела Маџевска 6-2 одд. (трето место)

Prvo mesto

Vtoro mesto

Treto mesto


Ликовна творба:
  1. Сара Андоновска 9-1 одд. (прво место)
  2. Мариа Караманолис 2-1 одд. (второ место)
  3. Нина Ацковска 8-3 одд. (трето место)

Почеток

10:00

петок, мај 8, 2020

Крај

14:00

петок, мај 8, 2020

Учесници на настанот

You cannot copy content of this page

error: Содржината е заштитена !!