Приказ на 1-10 од 26 резултати

Конкурс за избор на ученик – првенец на генерација 2020/2021 година

мај 11, 2021

ОПШТИНСКО ОСНОВНО УЧИЛИШТЕ „БЛАЖЕ КОНЕСКИ“ – Скопје Комисијата за избор на ученик – првенец на генерација при ООУ „Блаже Конески“ – Скопје распишува: КОНКУРС За избор на ученик – првенец на генерација за учебната 2020/2021 Право на учество имаат ученици …

Известување за родители за запишување на првачиња во учебната 2021/2022 година

април 27, 2021

Информации за новата учебна 2021/2022 година ИЗВЕСТУВАЊЕ ЗА РОДИТЕЛИЗа запишување на првачиња во учебната 2021/2022 година во ООУ„Блаже Конески“-Аеродром, Скопје Известување од Министерство за образованиеСогласно Законот за основно образование (Сл.весник бр.161 на РСМ од 05.08.2019 год.) член 60:Став (1)„Децата во …

Трето место на републичкиот литературен фестивал “Ракатки”

февруари 26, 2021

Нашата ученичка Јана Тасевска од XIX-1 одделение под менторство на предметниот наставник Марија Костовска, се закити со трето место на републичкиот литературен фестивал „Ракатки“. Честитики Јана, да редиш безброј успеси!

Благодарници од Организацијата за храна и земјоделство на Обединетите нации (FAO)

февруари 16, 2021

Ученичката Лена Блажева од II-2 одделение од нашето училиште и нејзината менторка, наставничката Билјана Мирковиќ, добија благодарници за учество во ликовен конкурс за изработка на постер во организација на Организацијата за храна и земјоделство на Обединетите нации (FAO), кој се …

error: Содржината е заштитена !!