Приказ на 11-20 од 23 резултати

Соопштение за реализирање на консултативно – советодавна работа од страна на училишниот стручен тим

април 9, 2020

Почитувани родители,ООУ „Блаже Конески“, општина Аеродром, Скопје, организира консултативно – советодавна помош и поддршка на ученици и родители/старатели од страна на стручните соработници (психолог, педагог и дефектолог). Согласно препораките за работа во услови на вонредна состојба во државата истата ќе …

Препораки за родителите за време на коронавирусот

март 31, 2020

Почитувани родители, Сигурно во оваа новонастаната ситуација со корона вирусот поради која се променети добар дел од наши секојдневни навики и активности се прашувате како да им се помогне на децата во услови на изолација поради корона вирусот? Секако дека …

Online настава

март 26, 2020

Со оглед на новонастанатата ситуација на епидемија со коронавирусот, една од мерките кои ги усвои Владата на Република Северна Македонија за заштита на јавното здравје во услови на брзо ширење на коронавирусот е привремен прекин на воспитно – образовниот процес …

Прва награда на литературен конкурс организиран од Противпожарниот сојуз на град Скопје

ноември 6, 2019

Ученикот Димитар Јованов од ООУ„Блаже Конески“ – Aеродром, ја освои првата награда на литературниот конкурс, организирана од Противпожарниот сојуз на град Скопје. Горди сме на секој успех на нашите ученици. Браво Димитар! Ментор – Марија Костовска

Хуманост и добрина на дело

октомври 20, 2019

Учениците од ООУ „Блаже Конески“ од прво до деветто одделение во периодот од 14.10.2019 до 18.10.2019 година, учествуваа во две хуманитарни акции и донираа храна и облека во големи количини. Едната активност беше во организација на Црвениот Крст, каде што …

Натпревар на млади техничари и природници

март 31, 2019

Нашата ученичка Симона Тагаринска учествуваше на шеесеттиот натпреварот на млади техничари и природници. Таа го освои првото место од областа „Кино-видео техника“, под менторство на наставничката по техничко образование Марина Дуева. Горди сме на нашите ученици и нивните успеси!

Популаризација на спортот во општина Аеродром

февруари 8, 2019

На ден 08.02.2019 година на Спортското радио 90,3 FM се емитуваше емисија во која се зборуваше за спортските активности на ООУ„Блаже Конески“ – Скопје. Дел од тимот на Спортското радио беше во посета на нашето училиште. Разговорот се одвиваше со …

Пофалница за високи достигнувања во областа на спортот

ноември 18, 2018

Мартин Стефановски ученик во VI-3 одделение во ООУ „Блаже Конески” се закити со пофалница за високи достигнувања во областа на спортот. Тој доби и еднократна парична помош во износ од 10.000 денари од Општина Аеродром. Нова надеж во македонското пливање …

error: Содржината е заштитена !!