Приказ на 1-10 од 17 резултати

Известување до родителите на учениците за потребните конфигурации на ИТ уредите за користење на Националната платформа за учење на далечина

септември 25, 2020

Почитувани родители, Во продолжение се наведени минималните конфигурации на ИТ уредите со кои Вашето дете ќе може да ја следи наставата преку Националната платформа за учење на далечина. Платформата функционира на следните ИТ уреди: десктоп компјутер, лаптоп компјутер, таблет и …

Ученик на генерација и пофалени ученици на генерацијата 2011/2020

јуни 12, 2020

На ден 10.06.2020 година според Правилникот за номинирање, избор и прогласување на ученик на генерација и пофалени ученици при ООУ„Блаже Конески“ – Скопје, наставничкиот Совет по предлог на Комисијата за избор на ученик на генерација ја прогласи ученичката Сара Андоновска …

Соопштение за запишување на учениците во прво одделение за учебна 2020/2021 година

мај 11, 2020

СООПШТЕНИЕ за запишување на учениците во прво одделение за учебна 2020/2021 година Уписот на првачиња започнува на 01.06.2020 година. Родителот е должен да го запише во прво одделение детето кое до крајот на календарската година ќе наполни шест години. Детето …

Соопштение за реализирање на консултативно – советодавна работа од страна на училишниот стручен тим

април 9, 2020

Почитувани родители,ООУ „Блаже Конески“, општина Аеродром, Скопје, организира консултативно – советодавна помош и поддршка на ученици и родители/старатели од страна на стручните соработници (психолог, педагог и дефектолог). Согласно препораките за работа во услови на вонредна состојба во државата истата ќе …

Препораки за родителите за време на коронавирусот

март 31, 2020

Почитувани родители, Сигурно во оваа новонастаната ситуација со корона вирусот поради која се променети добар дел од наши секојдневни навики и активности се прашувате како да им се помогне на децата во услови на изолација поради корона вирусот? Секако дека …

Online настава

март 26, 2020

Со оглед на новонастанатата ситуација на епидемија со коронавирусот, една од мерките кои ги усвои Владата на Република Северна Македонија за заштита на јавното здравје во услови на брзо ширење на коронавирусот е привремен прекин на воспитно – образовниот процес …

Прва награда на литературен конкурс организиран од Противпожарниот сојуз на град Скопје

ноември 6, 2019

Ученикот Димитар Јованов од ООУ„Блаже Конески“ – Aеродром, ја освои првата награда на литературниот конкурс, организирана од Противпожарниот сојуз на град Скопје. Горди сме на секој успех на нашите ученици. Браво Димитар! Ментор – Марија Костовска

Хуманост и добрина на дело

октомври 20, 2019

Учениците од ООУ „Блаже Конески“ од прво до деветто одделение во периодот од 14.10.2019 до 18.10.2019 година, учествуваа во две хуманитарни акции и донираа храна и облека во големи количини. Едната активност беше во организација на Црвениот Крст, каде што …

error: Содржината е заштитена !!