Приказ на 37-44 од 44 резултати

Прва награда на литературен конкурс организиран од Противпожарниот сојуз на град Скопје

ноември 6, 2019

Ученикот Димитар Јованов од ООУ„Блаже Конески“ – Aеродром, ја освои првата награда на литературниот конкурс, организирана од Противпожарниот сојуз на град Скопје. Горди сме на секој успех на нашите ученици. Браво Димитар! Ментор – Марија Костовска

Хуманост и добрина на дело

октомври 20, 2019

Учениците од ООУ „Блаже Конески“ од прво до деветто одделение во периодот од 14.10.2019 до 18.10.2019 година, учествуваа во две хуманитарни акции и донираа храна и облека во големи количини. Едната активност беше во организација на Црвениот Крст, каде што …

Натпревар на млади техничари и природници

март 31, 2019

Нашата ученичка Симона Тагаринска учествуваше на шеесеттиот натпреварот на млади техничари и природници. Таа го освои првото место од областа „Кино-видео техника“, под менторство на наставничката по техничко образование Марина Дуева. Горди сме на нашите ученици и нивните успеси!

Пофалница за високи достигнувања во областа на спортот

ноември 18, 2018

Мартин Стефановски ученик во VI-3 одделение во ООУ „Блаже Конески” се закити со пофалница за високи достигнувања во областа на спортот. Тој доби и еднократна парична помош во износ од 10.000 денари од Општина Аеродром. Нова надеж во македонското пливање …

Обука за Scientix амбасадори

декември 5, 2017

Scientix е проект инициран од Европската комисија за истражување и иновации и е под FP7 програмата за истражување и технолошки развој. Со Scientix менаџира European Schoolnet Academy со седиште во Брисел, Белгија. EUN е мрежа од 30 Министерства за образование …

Најдобрите ученици од Аеродром на настава во Лондон

септември 30, 2017

На 30.09.2017 година, најдобрите ученици од Општина Аеродром, се вратија од еднонеделната посета на Лондон, каде посетуваа настава, поточно во училиштето Ернест Бевин во збратимената Општина Вандсворт. За време на наставата во училиштето во лондонската општина Вандсворт учениците придружувани од …

Еко проект „Зелена училница“

октомври 7, 2015

Учениците од I -3 одделение со наставничките Дубравка Гешовска и Катица Ацковска, го реализираа еко проектот „Зелена училница“ во период од 15.10.2012 до 19.10.2012 година. Име на акцијата: „Ден на акцијата“ Цел: Училишите простории и училишниот двор да се направат …

You cannot copy content of this page

error: Содржината е заштитена !!